ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко звернувся до Гончарука з проханням удосконалити норми через надбудову на даху будинку на Майдані

Почався демонтаж незаконної конструкції і пошук винного.

Кличко звернувся до Гончарука з проханням удосконалити норми через надбудову на даху будинку на Майдані
Фото: Макс Левин

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до прем'єр-міністра Олексія Гончарука з проханням посприяти в створенні нормативної бази для ефективної боротьби з самовільним будівництвом. Причиною цього стало самовільне будівництво на даху будинку на Майдані Незалежності на вулиці Софіївській, 1.

Про це повідомляє пресцентр КМДА.

"Необхідним для запобігання і своєчасного реагування на подібні ситуації є внесення змін до порядку архітектурно-будівельного контролю в частині доступу інспекторів ДАБК на об'єкт. А також - спрощення процедури вручення ними приписів і вимог. Важливо і посилення відповідальності за самовільне будівництво. Необхідно надати реальні, а не консультативні повноваження архітектурно-містобудівним радам хоча б міст-мільйонників у частині узгодження проєктів. А також потрібне визначення на рівні постанови уряду порядку знесення об'єктів самочинного будівництва за рахунок бюджетів місцевого самоврядування з наступною компенсацією за рахунок винних осіб", - зазначив Кличко.

Будинок на вул. Софіївській, 1 не є пам'ятником, однак розташований на території охоронної зони Софійського собору - пам'ятки національного значення та пам'ятки ЮНЕСКО. Міські служби з 29 серпня 2019 року намагалися отримати доступ до об'єкта, однак їм його не надали.

"Досі ніякого сприяння ДАБК з цього питання місто не отримало", - додав мер Києва.

Разом з тим, комунальне підприємство "Київблагоустрій" за підтримки поліції почало демонтаж незаконно зведених конструкцій.

Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції Києва здійснює перевірки, щоб встановити винуватого в цьому інциденті і яких збитків завдано місту.

За результатами перевірок і за висновками комісії, відповідний позов направлять до суду.

Нагадаємо, надбудову помітили 12 жовтня. Наступного дня Київська поліція відкрила кримінальне провадження за цим фактом за статтею 356 (самоправство) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram