ГоловнаСуспільствоЖиття

Адвокати оскаржили вирок кримськотатарському активісту Мемедемінову

Сам активіст також подав апеляційну скаргу.

Адвокати оскаржили вирок кримськотатарському активісту Мемедемінову
Фото: Крымская Солидарность

Адвокати подали апеляційну скаргу на вирок, винесений судом РФ кримськотатарському активісту і блогеру Наріману Мемедемінову. Про це повідомив адвокат Едем Семедляєв, передає "Крим.Реалії".

"Учора було подано апеляційну скаргу до військового апеляційного суду в Московській області. Сам Наріман також подав апеляційну скаргу", - сказав Семедляєв.

Дати розгляду скарги ще невідомо.

Нагадаємо, 2 жовтня Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Мемедемінова до 2,5 року позбавлення волі. Його звинуватили в публічних закликах до терористичної діяльності.

За версією слідства, в 2013 році блогер записав три відео: про ісламську партію "Хізб ут-Тахрір", Рамадан і мечеті. Пізніше Крим окупувала Росія, де "Хізб ут-Тахрір" визнана терористичною організацією і заборонена. Слідство звинувачувало Мемедемінова в тому, що він не видалив відео. Претензії слідства також викликали два репости про "Хізб ут-Тахрір" і ситуацію в Сирії. 

Прокуратура вимагала для Мемедемінова шість років позбавлення волі, але пізніше суд перекваліфікував обвинувачення з частини 2 статті 205.2 КК на частину 1 і призначив більш м'яке покарання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram