ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд РФ пом'якшив вирок звинуваченому в шпигунстві українцеві Давиденку до 7 років колонії

За інформацією адвоката, українця включили в список на наступний обмін полоненими.

Суд РФ пом'якшив вирок звинуваченому в шпигунстві українцеві Давиденку до 7 років колонії
Фото: vesti.ru

Верховний суд Російської Федерації знизив термін покарання з 10,5 років до 7 років колонії суворого режиму громадянину України Костянтину Давиденку, засудженому за шпигунство на користь українських спецслужб.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Вирок Верховного суду Криму щодо Костянтина Давиденка змінити, ...призначити покарання у вигляді 7 років позбавлення волі в колонії суворого режиму", - оголосив рішення суддя.

Таким чином суд призначив Давиденкові покарання нижче від межі, оскільки стаття за шпигунство в РФ передбачає від 10 до 20 років ув'язнення.

Крім того, адвокат Давиденка Дмитро Дінзе повідомив, що українця включили в новий список обміну між Росією і Україною.

"Так, Давиденка включено", - сказав адвокат.

Нагадаємо, Давиденка затримали в окупованому Сімферополі в лютому 2018 року. За версією ЦГЗ ФСБ, він "цілеспрямовано збирав і передавав спецслужбам України відомості, що становлять державну таємницю, про діяльність частин і з'єднань Федеральної служби військ Національної гвардії РФ і про співробітників ФСБ Росії".

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму в червні 2019 року засудив його до 10,5 років позбавлення волі. Давиденка визнали винним за статтею 276 КК РФ (шпигунство), справу розглядали в закритому режимі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram