ГоловнаСуспільствоВійна

У 2020 році Росія буде повністю готова до наступальної операції проти України, - Чалий

"Президент Зеленський затиснутий у лещата, він потрапив у пастку своїх передвиборних обіцянок".

У 2020 році Росія буде повністю готова до наступальної операції проти України, - Чалий
Валерий Чалый
Фото: Макс Требухов

У 2020 році Росія буде повністю готова до наступальної операції проти України. Про це в ексклюзивному інтерв'ю LB.ua заявив колишній посол України у США Валерій Чалий.

Дипломат зазначив, що РФ скористається бажанням Зеленського виконати свої передвиборні обіцянки про досягнення миру для посилення військової присутності.

"Я розумію, що президент Володимир Зеленський затиснутий у ці лещата, він потрапив у пастку своїх передвиборних обіцянок, коли йому треба швидко встановити мир, який повинен бути постійним і надійним. А Росія паралельно нарощує свій військовий компонент на наших кордонах. У 2020 році росіяни повністю будуть готові до наступальної операції", - підкреслив Чалий.

За його словами, зараз РФ посилює свої позиції в акваторіях Чорного та Азовського морів. У той самий час, як зазначає дипломат, офіційний Київ забуває про безпеку і акцентує увагу суто на політичній частині в питанні припинення війни.

"Військова загроза з боку Росії не зникла. Вона сьогодні нарощується, на мій погляд. Одночасно ми йдемо на якісь компроміси в дуже вузьких питаннях. І навіть не говоримо про виведення військ і озброєнь", - зазначив Чалий.

Нагадаємо, восени 2016 року учасники програми Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування - в Петровському, Золотому і Станиці Луганській. Біля Золотого і Петровського розведення тоді відбулося, але не збереглося. Влітку 2019 року, після зміни влади в Україні, провели розведення біля Станиці Луганської.

1 жовтня 2019 року в Мінську домовилися про розведення військ у Петровському і Золотому в Луганській області. Розведення мало розпочатися 7 жовтня, але його перенесли через обстріли з боку проросійських бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram