ГоловнаСуспільствоЖиття

МЗС України не змогло дати оцінку інциденту біля посольства Туреччини

МЗС чекає "підтвердження правоохоронними органами факту нападу з боку працівників іноземної дипмісії".

МЗС України не змогло дати оцінку інциденту біля посольства Туреччини
Фото: Sofiia Lapina\ФБ

У Міністерстві закордонних справ України поки не змогли дати оцінку інциденту, коли біля посольства Туреччини в Києві напали на мітингувальників на підтримку курдів. Про це заявили Нromadske в пресслужбі МЗС.

У міністерстві порадили дочекатися, поки поліція встановить обставини інциденту.

Свою позицію МЗС готове висловити "після підтвердження правоохоронними органами факту нападу з боку працівників іноземної дипмісії".

Нагадаємо, сьогодні під час зіткнень біля посольства Туреччини в Києві кілька людей, які вийшли з території посольства, напали на мітингувальників на підтримку курдів і порвали їх плакати. Одну з протестувальниць вдарили в обличчя.

7 жовтня США почали виводити своїх військових з Сирії, по суті, залишивши курдів, які разом з американськими силами протягом декількох років боролися проти бойовиків ІДІЛ, одних. 9 жовтня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що турецькі війська почали операцію "Джерело світу" на півночі Сирії. У зв'язку з цим, автономний уряд сирійських курдів оголосив загальну мобілізацію.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підкреслив, що військова операція повинна бути стриманою. В Європейському Союзі також відзначили, що надійне рішення сирійського конфлікту не може бути досягнуто військовим шляхом.

Українське МЗС заявило, що в нашій країні "уважно стежать" за початком військової операції і чекають рішення Радбезу ООН.

Раніше в Одесі затримали активістів, які протестували проти турецької військової операції в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram