ГоловнаСуспільствоПодії

Правоохоронці викрили угруповання, яке тримало в рабстві 30 чоловік

Постраждалі жили в бараках на території колишньої жіночої колонії.

10 жовтня поліцейські Дніпропетровської та Одеської області затримали членів угруповання, які з 2018 року завербували в трудове рабство близько 30 осіб. Про це повідомляє пресцентр Нацполіції.

Фото: npu.gov.ua

За підозрою в торгівлі людьми, правоохоронці затримали двох осіб: 42-річного чоловіка й 41-річну жінку. Вони шукали та вербували людей для подальшої трудової експлуатації. Крім того, підозрювані стежили за утриманням завербованих і контролювали їхню роботу.

Фото: npu.gov.ua

Встановлено, що угруповання вибирало людей, які перебувають у скрутному матеріальному становищі. Їм обіцяли високу зарплатню, соціальний пакет та комфортні умови праці в Одеській області.

Замість цього зловмисники змушували людей тяжко працювати на сільськогосподарських угіддях по 12-13 годин. За будь-яку помилку людей жорстоко карали - били чи позбавляли їжі. Постраждалі проживали в бараках на території колишньої жіночої колонії-поселення в Овідіопольському районі за високим парканом. Комплекс будівель був під цілодобовою охороною, зокрема з використанням собак.

Фото: npu.gov.ua

Натепер поліція завершує документування злочинної діяльності інших членів групи. Вирішується питання про затримання всіх причетних до злочину осіб. Розслідування велося за сприяння Міністерства соціальної політики.

У діях підозрюваних вбачають ознаки кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми). Затриманим загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Києві судитимуть 12 учасників угруповання, яке кілька років тримало в рабстві близько сотні людей, примушуючи їх до тяжкої праці в Одеській області. Постраждалі теж жили в бараках, вони постійно зазнавали фізичного та психологічного насильству з боку охоронців цих бараків.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram