ГоловнаСуспільствоПодії

Біля посольства Туреччини в Києві напали на мітингувальників на підтримку курдів (оновлено)

У посольстві Туреччини заявили, що інцидент був "короткою сваркою".

Біля посольства Туреччини в Києві напали на мітингувальників на підтримку курдів (оновлено)
Фото: segodnya.ua

У Києві біля посольства Туреччини сталися сутички під час акції проти військової операції на півночі Сирії.

Про це повідомляє hromadske.

Як розповіла одна з організаторів акції Наталя Луньо, кілька десятків людей прийшли на акцію, щоб висловити протести проти операції Туреччини в Сирії і "геноциду курдів".

"Ми вимагаємо від Туреччини припинити вторгнення в північну Сирію. Ми вимагаємо, щоб Туреччина припинила війну, в якій нібито бореться з терористами. Ми вимагаємо припинити знищення курдів", - зазначила Луньо.

Під час акції кілька людей, які вийшли з території посольства, напали на мітингувальників і порвали їхні плакати. Одну з протестувальниць ударили в обличчя.

На місце події прибули поліцейські, які з'ясовують усі обставини події.

Оновлення. Поліція прийняла заяву про побиття від учасниці акції біля посольства Туреччини, але справу не порушили, передає Громадське.

Потерпіла Анна Циба розповіла, що на активістів, які виступають проти операції Анкари в Сирії проти курдів, напали четверо чоловіків з посольства Туреччини. Вони порвали плакати, а один з чоловіків вдарив Цибу. За її словами, поліція відмовилася порушувати кримінальну справу і не надала направлення для проходження експертизи щодо тілесних ушкоджень.

Жінка сама звернулася в клініку, де у неї діагностували рани і забиті місця.

У пресслужбі столичної поліції повідомили, що жінка отримала "незначні тілесні ушкодження".

"Зараз вирішується питання про надання правової кваліфікації події. Працівники поліції встановлюють всіх учасників інциденту", - йдеться в повідомленні.

У поліції додали, що про проведення акції організатори завчасно не повідомили у відповідні установи.

У посольстві Туреччини заявили, що інцидент був "короткою сваркою", пишуть Грати.

"Демонстранти розгорнули транспаранти, частина з яких містила брутальну лайку, і фізично блокували доступ в будівлю посольства. Посольство з сумом сприймає цю ситуацію. Сподіваємося, що такі неприємності більше не повторяться", - йдеться в заяві дипмісії.

У Міністерстві закордонних справ України повідомили, що поки не готові давати оцінку інциденту біля посольства Туреччини.

У пресслужбі МЗС порадили дочекатися, поки поліція встановить обставини інциденту, передає hromadske.

Свою позицію МЗС готове висловити "після підтвердження правоохоронними органами факту нападу з боку працівників іноземної дипмісії".

Нагадаємо, 7 жовтня США почали виводити своїх військових з Сирії, по суті, залишивши курдів, які разом з американськими силами впродовж декількох років боролися проти бойовиків ІДІЛ, самих. 9 жовтня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що турецькі війська почали операцію "Джерело миру" на півночі Сирії. У зв'язку з цим автономний уряд сирійських курдів оголосив загальну мобілізацію.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підкреслив, що військова операція повинна бути стриманою. В Європейському Союзі також відзначили, що надійне вирішення сирійського конфлікту не може бути досягнуто військовим шляхом.

Українське МЗС заявило, що в нашій країні "уважно стежать" за початком військової операції і очікують рішення Радбезу ООН.

Раніше в Одесі затримали активістів, які протестували проти турецької військової операції в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram