ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби бойовики 13 разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі

Один військовослужбовець загинув.

З початку доби бойовики 13 разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі
Фото: EPA/UPG

З початку доби російсько-окупаційні війська 13 разів обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі. Під час обстрілу, як повідомлялося раніше, загинув боєць 36-ї окремої бригади морської піхоти - старший матрос Юрій Вовк.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

Зазначається, що бойовики застосовували заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 мм, а також озброєння БМП, гранатомети різних систем, снайперську та стрілецьку зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" зафіксовано 11 обстрілів: двічі неподалік Новотроїцького - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; поблизу Пищевика - з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї; шість разів поблизу Водяного - з озброєння БМП, ручних протитанкових гранатометів, снайперської і стрілецької зброї; неподалік Новоселівки Другої - з гранатометів і стрілецької зброї; поблизу Авдіївки - з міномета калібру 120 мм.

У районі відповідальності угруповання "Північ" бойовики здійснили два обстріли: неподалік Кримського у напрямку Донецького - з озброєння БМП, гранатометів різних систем і стрілецької зброї; поблизу Хутора Вільного у напрямку Золотого-5 - з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї.

Нагадаємо, розведення військ у Петровському і Золотому, яке було призначено на 7 жовтня, відклали через обстріли з боку бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram