ГоловнаСуспільствоЖиття

На Подільському мосту у Києві почали монтувати тротуарні консолі

На місці, де стояли тимчасові опори, повинні розміщуватися консолі з тротуаром і краєм проїжджої частини.

На Подільському мосту у Києві почали монтувати тротуарні консолі
На Подольском мосту начали монтировать тротуарные консоли
Фото: tov-tob.livejournal.com

На будівництві Подільсько-Воскресенського моста через Дніпро у Києві приступили до наступного етапу робіт - на мосту робітники почали монтаж тротуарних консолей.

Про це повідомляє "Центр транспортних стратегій".

"Їх монтаж (тротуарних консолей, - ред.) почався після зрізання перших малих опор і на сьогодні змонтована приблизно половина консолей... На місці, де стояли тимчасові опори, повинні розміщуватися консолі з тротуаром і краєм проїжджої частини. Під ними також знаходиться коса двотаврова балка. Вона зовсім не підтримує консоль, як можна було б подумати (консоль і без балки прекрасно висітиме). Роль балки - правильно розподілити навантаження від моста на ванти", - пише у своєму блозі київський фотограф Олег Тоцький.

Фото: tov-tob.livejournal.com

Фото: tov-tob.livejournal.com

Як видно на візуалізації, тротуари впираються в арку моста, і тому огинатимуть основу арки із зовнішньої сторони. Усього таких "балкончиків", які огинають арку, буде чотири.

Фото: tov-tob.livejournal.com

Нагадаємо, до початку вересня на арці Подільсько-Воскресенського мостового переходу розібрали усі тимчасові опори. Надалі арки і консольні плити мосту з'єднанють ванти. Після чого усі тимчасові опори приберуть повністю.

Подільсько-Воскресенський мостовий перехід через Дніпро повинен розвантажити перевантажений Московський міст. Окрім того, за нього планують пустити четверту гілку Київського метро - від Жулян до Троєщини. Зараз готовність моста - трохи більше за половину. Істотні роботи на об'єкті практично не велися з 2011 року, коли впав плавучий кран "Захарій".

Автомобільне транспортне сполучення через Подільсько-Воскресенський міст планують відкрити через півтора-два роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram