ГоловнаСуспільствоЖиття

АМКУ оштрафував виробників і дистриб'юторів сигарет на 6,5 млрд грн (оновлено)

Рішення винесено щодо чотирьох великих фабрик.

АМКУ оштрафував виробників і дистриб'юторів сигарет на 6,5 млрд грн (оновлено)
www.amc.gov.ua

Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував на 6,5 млрд грн виробників і дистриб'ютора цигарок за антиконкурентні узгоджені дії. Про це повідомляє пресцентр відомства.

Рішення було винесено щодо чотирьох великих фабрик:

  • "Філіп Морріс Сейлз енд Дистрибьюшн" спільно з "Філіп Морріс Україна",
  • "Джей Ті Інтернешнл Україна" спільно з "Джей Ті Інтернешнл Компані Україна",
  • "Імперіал Тобакко Продакшн Україна" спілбно з "Імперіал Тобакко Юкрейн",
  • "Брітіш Американ Тобакко Сейлз енд Маркетинг Україна" спільно з "А/Т тютюнова компанія "В.А.Т.- Прилуки"

Також оштрафували дистриб'ютора "ТЕДІС Україна".

Антимонопольний комітет відзначив, що зібрані докази підтвердили, що поведінка цих компаній була узгодженою, а результатом співпраці з єдиним і спільним для всіх виробників дистриб'ютором на ринку первинного продажу цигарок стало створення і підтримання штучних бар'єрів, які перешкоджали виходу на ринок інших суб'єктів господарювання.

На практиці порушники встановили такі умови для укладання договорів з іншими, окрім "ТЕДІС", потенційними дистриб'юторами, за яких їх поява на ринку неможлива.

Оновлення. "Тедіс Україна" заперечує звинувачення АМКУ, передають "Українські Новини" з посиланням на заяву компанії.

"10 жовтня 2019 року АМКУ ухвалив рішення визнати компанію винною в порушенні антимонопольного законодавства. "Тедіс Україна" заперечує звинувачення з боку АМКУ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій", - йдеться в повідомленні.

У компанії вважають, що рішення АМКУ було ухвалено з порушенням вимог чинного законодавства, без наявної доказової бази та з надуманих підстав.

"Компанія працювала і продовжує працювати виключно в рамках законодавчого поля. "Тедіс Україна" не згодна з рішенням АМКУ і оскаржить його згідно з чинним законодавством", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці вересня Антимонопольний комітет зобов'язав чотири комунальні підприємства повернути Києву 35 млн гривень, які вони залишили собі "на утримання служби замовника".

У 2019 році на виконання програми економічного і соціального розвитку КМДА виділила 1,4 млрд гривень. Ці гроші всупереч вимогам закону про місцеве самоврядування були без конкурсу передані чотирьом комунальним підприємствам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram