ГоловнаСуспільствоЖиття

Кількість проживаючих у нашій країні українців з початку 2019 року скоротилася на 1,5 млн осіб, - Дубілет

Зараз з України їде більше, ніж приїжджає, а помирає більше, ніж народжується.

Кількість проживаючих у нашій країні українців з початку 2019 року скоротилася на 1,5 млн осіб, - Дубілет
Фото: Сергей Нужненко

Кількість українців, які проживають у нашій країні, від початку 2019 року скоротилася на 1,5 млн осіб. Про це повідомив міністр Кабміну Дмитро Дубілет у своєму блозі Telegram.

"З початку року кількість українців, які проживають на нашій території, скоротилася на 1,5 млн чол. Бачимо масове повернення українців додому наприкінці квітня - на початку травня на європейські та українські свята. Після цих свят негативний тренд зменшився, але все одно присутній. Повертатися додому стало теж більше людей", - написав він.

Фото: Дмитро ДубілетTelegram

Дубілет зазначив, що хоче побудувати подібний графік і за минулий рік, щоб зрозуміти, чи є ці зміни чимось глобальним, чи це просто сезонний фактор.

При цьому Дубілет уточнив, що це попередні дані. На таких даних Кабмін має намір побудувати публічні "дашборди", на яких у майбутньому суспільство оцінюватиме роботу влади у довгостроковій перспективі.

"Одним із пріоритетів уряду є зміна негативного соціально-демографічного тренду у нашій країні. Зараз з України їде більше, ніж приїжджає, а помирає більше, ніж народжується", - підкреслив міністр.

При цьому він акцентував на відсутності у країні демографічних даних. "Виявилося, що їх у потрібному вигляді немає. Працюємо зараз разом з Держприкордонслужбою України над статистикою щодо перетину кордону та з Мін'юстом - щодо народжуваності/смерті", - додав він.

Нагадаємо, наприкінці вересня Дмитро Дубілет повідомляв, що бюджет перепису населення України становить 5 мільярдів гривень. Він також припустив, що перепис можна замінити створенням єдиного реєстру українців за допомогою об'єднання 6-7 різних реєстрів, у яких "заховані" базові дані про громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram