ГоловнаСуспільствоЖиття

ДБР завершує розслідування про вбивство Кирила Тлявова

Рушницю, з якої застрелили дитину, ще не знайшли, але цей факт не вплине на кваліфікацію злочину.

ДБР завершує розслідування про вбивство Кирила Тлявова
Кирило Тлявов
Фото: UAportal

Розслідування про вбивство 5-річного Кирила Тлявова в Переяслав-Хмельницькому Київської області знаходиться на завершальному етапі. Про це повідомив директор ДБР Роман Труба на брифінгу, передає "Інтерфакс-Україна".

"На завершальному етапі перебуває розслідування вбивства Кирила Тлявова. Ми чекаємо на результати останніх експертиз, але події того дня встановлено слідчими ДБР похвилинно", - сказав Труба.

Незважаючи на це, рушницю, з якої застрелили дитину, ще не знайдено, але цей факт не вплине на кваліфікацію злочину і на прийняття рішення в цьому провадженні. "Ми продовжуємо шукати зброю. В цьому напрямку слідчі й оперативні співробітники не зупинили свою роботу", - зазначив директор Бюро.

У рамках розслідування цієї справи також було проведено понад 30 обшуків і негласні розшукові заходи. За словами Труби, у слідства ще є час, поки завершується проведення експертиз.

"Ми сподіваємося, що для повноти та цілісності обставин скоєного злочину ми все-таки знайдемо цю зброю. Сподіваюся, що в листопаді 2019 року ми завершимо досудове розслідування, остаточно висунемо підозри, остаточно визначимо кваліфікацію кожного учасника, оскільки всім зрозуміло, що потерпілий загинув від однієї кулі. Тобто кулі одного з учасників того, що сталося", - сказав Труба.

Нагадаємо, 31 травня в Переяславі-Хмельницькому співробітники поліції під час відпочинку вживали спиртні напої, а потім почали стріляти по металевих банках і інших предметах. Під час стрілянини одна з куль влучила в п'ятирічного Кирила Тлявова, який у цей час перебував на дитячому майданчику біля будинку. Хлопчик помер у лікарні через три дні.

Раніше двом підозрюваним у причетності до вбивства Кирила також продовжили арешт до 28 вересня. Рішення було прийнято 26 липня за клопотанням прокуратури. 25 липня суд продовжив термін домашнього арешту до 1 жовтня третьому підозрюваному у справі - неповнолітньому учню 11 класу.

Усього повідомлено про підозру чотирьом фігурантам. Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що відповідальність за вбивство дитини повинні понести п'ятеро осіб. Це четверо чоловіків, які пристрілювали рушницю у дворі, і жінка, що сховала зброю.

20 серпня Київський апеляційний суд залишив під арештом колишнього співробітника поліції Володимира Петровця - одного з підозрюваних у справі про смерть дитини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram