ГоловнаСуспільствоВійна

На блокпосту в Луганській області відбулися сутички між поліцією і добровольцями (оновлено)

Люди Білецького йдуть у Золоте, щоб не допустити розведення сил.

На блокпосту в Луганській області відбулися сутички між поліцією і добровольцями (оновлено)
Фото: hromadske.ua

На блокпосту у місті Кремінна Луганської області сталися сутички між поліцією і добровольцями, які прямували у Золоте, щоб запобігти розведенню сил.

Про це повідомляє hromadske.

Учасники акції "Останній блокпост", які їдуть колоною у Золоте, зупинилися на блокпосту. Добровольці вимагають пропустити їх, внаслідок чого виникла бійка, під час якої один з правоохоронців вистрелив у повітря.

Також повідомляють, що один з правоохоронців постраждав, його забрали медики.

Через інцидент черга до блокпосту у Кремінній розтягнулася на 4 км.

Після сутички націоналістів пропустили через блокпост.

Оновлення. Нацполіція повідомляє, що в результаті події на блокпосту затримали двох активістів. Один - водій авто, який наїхав на ногу спецназівцю, інший - перебував у розшуку.

Крім того, з автомобіля, який слідував у колоні вилучили 6 одиниць мисливської вогнепальної зброї. Після перевірки зброю повернуть власникам.

Оновлення 20:25. Після наїзду на поліцейського під час зіткнень на блокпосту в Кремінній поліція відкрила провадження за статтею "погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу".

Про це повідомила прессекретар ГУ Нацполіції в Луганській області Тетяна Погукай, інформує Громадське радіо.

За її словами, зараз водій автомобіля, який наїхав на поліцейського, перебуває в дільниці. Чоловік дає свідчення. У нього поки не має статусу ні підозрюваного, ні заарештованого.

Нагадаємо, 1 жовтня у Мінську домовилися про розведення військ у Петровському і Золотому у Луганській області. Розведення мало розпочатися 7 жовтня, але його перенесли через обстріли з боку проросійських бойовиків.

У Міноборони повідомили, що ЗСУ технічно готові до розведення військ, а також уточнили, що війська відійдуть на позиції 2016 року.

У ЗМІ з'явилася інформація про те, що після розведення сил на Донбасі так званими "сірими зонами" можуть стати Широкине, Піски, Гранітне та інші, підконтрольні Києву населені пункти. Коментуючи це, у штабі операції Об'єднаних сил заявили, що у свою чергу, противник також відходитиме з Ясинуватої, частково з Донецька, з Сокільників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram