ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд стягнув пів мільйона гривень на користь матері новонародженої дитини через лікарську помилку

Матері взагалі не повідомили, що необхідний тест її дитині не зробили.

Суд стягнув пів мільйона гривень на користь матері новонародженої дитини через лікарську помилку
Фото: 24 Канал

Верховний Суд залишив чинним рішення Київського районного суду міста Одеси, згідно з яким матір новонародженої дитини отримає 500 тисяч гривень моральної шкоди. Про це повідомляє пресслужба Судової влади.

Жінка посилалася на те, що якщо б лікарі вчасно поставили діагноз її синові, його стан здоров'я був би значно кращим, а замість цього він став інвалідом і до кінця свого життя потребує сторонньої допомоги.

Судом встановлено, що відповідач (Одеська обласна клінічна лікарня) є відповідальною організацією за проведення своєчасного скринінг-обстеження, однак своєю бездіяльністю працівники структурного підрозділу створили загрозу життю і здоров'ю малолітньої дитини.

Скринінг не було проведено у зв'язку з недостатньою кількістю тест-наборів. І навіть після отримання тест-наборів проведення скринінгу здійснено не було і жодних рекомендацій щодо альтернативної діагностики генетичних захворювань матері не надавали.

Матері дитини взагалі не повідомили, що цей тест її дитині не провели. Це призвело до того, що було втрачено час на встановлення діагнозу дитині.

Апеляційний суд Одеської області зменшив розмір моральної шкоди до 50 тис. гривень. 4 вересня Верховний Суд скасував це рішення і залишив чинним рішення суду першої інстанції. Так, за рішенням суду жінці буде відшкодовано моральну шкоду в розмірі 500 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram