ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні запустили сервіс з моніторингу держпідприємств

Сервіс запущений спільно з Opendatabot.

В Україні запустили сервіс з моніторингу держпідприємств
Фото: Сергей Нужненко

В Україні запустили відкритий сервіс з моніторингу змін у державних підприємствах. Про це у фейсбуці повідомив міністр Кабміну Дмитро Дубілет.

"Ми запустили разом з Opendatabot новий сервіс. Він зробить нашу державу прозорішою. Як ви знаєте, в нашій країні багато державних підприємств. Занадто багато. Якщо бути точним - 3654", - зазначив Дубілет.

Міністр нагадав, що минулого тижня Рада прийняла закон, який відкриває можливість для приватизації держпідприємств (окрім декількох).

"Так ось, тепер кожен громадянин/журналіст/активіст може почати моніторити зміни, які відбуваються з усіма цими компаніями - зміна власників, керівництва, податкового статусу, судові справи і т.д.", - підкреслив Дубілет.

Для використання сервісу необхідно відкрити в Telegram, Viber або Facebook Opendatabot і просто написати "Державні компанії". У разі будь-якої зміни в месенджер буде надсилатися повідомлення. "Держпідприємства - це наша спільна власність. За нею треба наглядати", - додав Дубілет.

Нагадаємо, 3 жовтня Верховна Рада прийняла законопроєкт про захист права власності. Основна мета законопроєкту - знизити кількість рейдерських захоплень, фактично довести його до абсолютного нуля і знизити витрати власників корпоративних прав та нерухомості для захисту права власності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram