ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові начальниця відділення держбанку вимагала хабарі в переселенців

За хабарі вона нараховувала пенсії громадянам, які фактично не змінювали місце проживання.

У Харкові начальниця відділення держбанку вимагала хабарі в переселенців
Фото: СБУ

У Харкові СБУ разом з Нацполіцією викрили завідувачку відділення держбанку в зловживаннях під час обслуговування переселенців. Про це СБУ повідомляє у фейсбуці.

Оперативники встановили, що жінка систематично вимагала від переселенців гроші за проведення процедури ідентифікації без їхньої фізичної присутності у відділенні банку. За кожного такого клієнта на підставі наявності лише його пенсійної банківської картки завідувачка отримувала від посередників від 200 грн за кожне продовження нарахувань.

Чиновниця, порушуючи чинне законодавство, нараховувала пенсії громадянам, які фактично не змінювали місце проживання і продовжують жити в тимчасово окупованих районах Донбасу.

У рамках відритого кримінального провадження СБУ задокументувала отримання керівницею відділення двох "траншів" неправомірної вигоди на загальну суму майже 15 тис. грн.

Вирішується питання про повідомлення чиновниці в скоєнні злочину, передбаченого ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в Києві правоохоронці викрили завідувача відділом трансплантації та хірургії печінки інституту ім. Шалімова  Олега Котенка на отриманні хабара в розмірі 22 тисячі доларів за проведення операції на печінці та проходження курсу післяопераційної реабілітації. Спочатку Котенко вимагав від пацієнта 40 тисяч доларів.

Під час обшуків у лікаря виявили мільйон доларів готівкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram