ГоловнаСуспільствоВійна

За минулу добу бойовики 27 разів порушили "режим тиші" на Донбасі

Бойовики продовжують обстрілювати ділянку розведення - Золоте.

За минулу добу бойовики 27 разів порушили "режим тиші" на Донбасі
Фото: facebook/Операція об'єднаних сил

7 жовтня збройні формування РФ і її найманці 27 разів порушили режим припинення вогню. В результаті обстрілу втрат з української сторони не було. Про це повідомляє штаб ООС.

"Супротивник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також з гранатометів різних систем і стрілецької зброї", - сказано в повідомленні.

Крім того, порушуючи Мінські угоди, окупанти двічі навмисне обстріляли ділянку розведення сил у районі Золотого з гранатометів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" супротивник здійснив 13 обстрілів: двічі неподалік Чермалика - з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї; біля Пісків - зі станкового протитанкового гранатомета і стрілецької зброї; неподалік Опитного - зі стрілецької зброї; чотири рази поблизу Водяного - з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї; біля Павлополя - з ручного протитанкового гранатомета; поблизу Талаківки - з гранатометів і стрілецької зброї; неподалік Новотроїцького - з ручного протитанкового гранатомета і стрілецької зброї; неподалік Харчовика і Тарамчука - зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" супротивник здійснив 14 обстрілів: тричі біля Новолуганського - з мінометів калібру 120 мм і 82 мм; неподалік Майського - з міномета калібру 82 мм, а також зі стрілецької зброї; біля Гладосового і Хутора Вільного - з мінометів калібру 82 мм; по два рази неподалік Новгородського і в районі Золотого - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; двічі поблизу Кримського - з підствольних гранатометів і стрілецької зброї; поблизу Луганського - з гранатометів і стрілецької зброї; неподалік Попасної - з гранатометів.

За минулу добу втрат у результаті ворожих обстрілів з нашого боку не було.

З початку поточної доби окупанти двічі порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" супротивник здійснив обстріли: біля Луганського - з ручного протитанкового гранатомета; неподалік Світлодарська - з гранатометів. Втрат з української сторони немає.

Нагадаємо, 1 жовтня в Мінську домовилися про розведення військ у Петровському і Золотому в Луганській області. Розведення мало розпочатися сьогодні, 7 жовтня, проте його перенесли через обстріли.

7 жовтня повідомлялося, що окупанти 20 хвилин обстрілювали ділянку розведення - Золоте. Водночас посол ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік сказав, що для жителів Донбасу найважливішим є мир, а на яких умовах він буде - це другорядне питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram