ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

"АрселорМіттал Кривий Ріг" побудує в Кривому Розі сучасний онкоцентр за 400 млн

Меморандум про наміри був підписаний 5 жовтня.

"АрселорМіттал Кривий Ріг" побудує в Кривому Розі сучасний онкоцентр за 400 млн

У рамках реалізації комплексної стратегії взаємодії з місцевими громадами «АрселорМіттал Кривий Ріг» направить близько 400 млн грн на будівництво в місті сучасного онкоцентру, про це повідомляє пресслужба компанії.

Меморандум про наміри був підписаний 5 жовтня Генеральним директором підприємства Парамжітом Калоном, главою комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Верховної ради Михайлом Радуцьким, представниками Дніпропетровської влади, мером Кривого Рогу та генеральним директором Криворізького онкодиспансеру. На підписанні меморандуму також був присутній перший помічник Президента України Сергій Шефір.

«Багато років поспіль «АрселорМіттал Кривий Ріг» системно вкладає кошти в розвиток охорони здоров'я. Однак, крім покупки устаткування для медичних установ, що ми і робимо в останні роки, необхідно оновлювати всю інфраструктуру. І будівництво нового онкоцентру - черговий етап нашої стратегії, яка передбачає всебічну підтримку місцевих громад і нашого міста, - заявив геральний директор «АрселорМіттал Кривий Ріг» Парамжіт Калон. – Ми вітаємо ініціативу Президента побудувати такі сучасні центри у всіх регіонах України».

Меморандум визначає основні принципи фінансування будівництва, а також бачення майбутнього функціонування центру. Так, міськрада Кривого Рогу надасть сприяння в оформленні необхідної документації на ділянку біля діючого онкодиспансеру та забезпечить за свій рахунок підведення всіх комунікацій і мереж, необхідних як для будівництва, так і подальшої роботи нового онкоцентру. Обласна рада візьме на себе зведення фундаменту, а також оформлення дозвільної документації на будівництво і введення об'єкта в експлуатацію. Замовником будівництва виступить Криворізький онкодиспансер.

«Наша мета - оголосити національну програму боротьби з онкологією, яку ми реалізуємо завдяки меценатам, - каже Михайло Радуцький, голова комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Верховної ради - Кривий Ріг стане першим, пілотним містом, де буде побудована зразкова клініка за німецьким проєктом. Після цього ми хочемо, щоб такі ж клініки з метою діагностики, профілактики та лікування раку з'явилися по всій Україні, в 26 містах країни. «АрселорМітал Кривий Ріг» стане ключовим інвестором проєкту, забезпечить фінансування в розмірі близько 400 млн грн (еквівалент 15 млн євро), а також контроль за його реалізацією, вибором підрядників і цільовим використанням коштів. Меморандумом закріплені наміри всіх сторін в рамках своїх повноважень максимально сприяти реалізації цього суспільно важливого проєкту, а також повністю дотримуватися антикорупційних законів України та міжнародних антикорупційних конвенцій».

У разі порушення цих правил, істотного погіршення бізнес-клімату в Україні або ж невиконання своїх намірів іншими сторонами меморандуму «АрселорМіттал Кривий Ріг» залишає за собою право вийти з угоди в односторонньому порядку. Підписанти меморандуму також домовилися про те, що після завершення будівництва об'єкта і початку його роботи, майнові права на новий онкоцентр перейдуть до Дніпропетровської облради, який забезпечить в майбутньому його утримання і оснащення всім необхідним.

«Ми дуже раді, що нарешті сталася ця довгоочікувана подія - міські, обласні влади і «АрселорМіттал Кривий Ріг» домовилися про старт будівництва нової клініки в Кривому Розі. Сподіваємося, що вже через рік тут почне роботу сучасна європейська клініка онкологічного профілю, - заявив Сергій Шефір, перший помічник Президента України. - Дякуємо міській владі за те, що пішла назустріч з виділенням земельної ділянки для будівництва, області - за те, що впевнено береться за організацію всього процесу. Окремо хочу висловити подяку компанії АрселорМіттал. Це найбільший інвестор в Україні, який дбає не тільки про прибуток і своє благополуччя, але і про охорону здоров'я та екологію в місті, в якому підприємство є містоутворюючим».

Як раніше повідомляли ЗМІ, АрселорМіталл Кривий Ріг буде будувати дороги з шлакових відходів, перша ділянка такої дороги була протестована в Кривому Розі і отримала високі оцінки експертів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram