ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція назвала чотири версії катастрофи Ан-12

Це могла бути помилка пілота або командно-диспетчерського пункту, технічна несправність літака, або несприятливі метеоумови.

Поліція назвала чотири версії катастрофи Ан-12
Фото: facebook/Головне управління ДСНС України у Львівській області

Поліцейські відпрацьовують чотири версії катастрофи літака Ан-12, яка сталася під Львовом 4 жовтня. Про це повідомляється в пресцентрі Нацполіції Львівської області.

Про це на брифінгу розповів заступник начальника слідчого управління ГУ Національної поліції у Львівській області полковник поліції Андрій Кумечко.

"Зараз відпрацьовуються такі версії причин авіакатастрофи: помилка пілота, помилка командно-диспетчерського пункту, технічна несправність літака і несприятливі метеоумови. Поліцейські вилучили бортовий самописець літака, документацію і направили їх на відповідні дослідження. За провадженням також призначено низку експертиз, які дозволять остаточно встановити причини події. Крім того, як тільки дозволить їх стан здоров'я, ми опитаємо членів екіпажу", - розповів Кумечко.

Він також заявив, що це був плановий рейс, а літак перевозив вантаж поперечних підсилювачів дверей і даху до автомобілів "Рено".

Нагадаємо, на відстані 1,5 км від злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту "Львів", в селі Сокільники здійснив аварійну посадку на ґрунт транспортний літак Ан-12. В результаті аварії загинуло п'ять чоловік, троє травмованих.

Літак належить авіакомпанії Ukraine Air Alliance, він виконував рейс з іспанського міста Віго в Стамбул і повинен був сісти у Львові на дозаправку. Сьогодні повідомлялося, що цій авіакомпанії призупинили сертифікат на польоти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram