ГоловнаСуспільствоВійна

Кремль не може гарантувати відведення військ на Донбасі, - Пєсков

Росія визнає певний вплив на бойовиків, але називає їх самостійними суб'єктами.

Кремль не може гарантувати відведення військ на Донбасі, - Пєсков
Дмитрий Песков
Фото: Sputnik

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Кремль має деякий вплив на бойовиків на Донбасі, але гарантувати відведення військ не може. Про це повідомила "УП" з посиланням на російські ЗМІ.

"Ми говоримо про регулювання всередині українського конфлікту. Кремль, безумовно, має певний вплив на "республіки" Донбасу. Але ви знаєте, що "республіки" Донбасу - самостійні суб'єкти у врегулюванні цього конфлікту", - заявив Пєсков.

Окрім того, у Кремлі продовжують стверджувати, що РФ "не є стороною конфлікту". Пєсков ще додав, що "Москва поряд з Берліном і Парижем є гарантом Мінського плану дій і зацікавлена, щоб його було виконано".

Нагадаємо, 1 жовтня у Мінську домовилися про розведення військ у Петровському і Золотому у Луганській області. Розведення мало розпочатися сьогодні, 7 жовтня, проте його перенесли через обстріли.

Тепер необхідно чекати наступний період тривалістю 7 днів, який повинен підтвердити, що у сторін серйозні наміри. Якщо розведення сил почнеться, але не виконуватиметься, то Збройні сили України повернуться на свої позиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram