ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 20 хвилин обстрілювали Золоте - одну з ділянок розведення військ

Втрат з української сторони не було.

Бойовики 20 хвилин обстрілювали Золоте - одну з ділянок розведення військ
Фото: Макс Левин

Окупанти з початку понеділка, 7 жовтня, сім разів обстріляли позиції Об'єднаних сил. Жоден український військовий не постраждав. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Міноборони.

"З початку поточної доби, 7 жовтня, на лінії бойового зіткнення зафіксовано 7 прицільних обстрілів позицій Об'єднаних сил з боку російсько-окупаційних військ. При цьому 5 разів збройні формування РФ і її найманці свідомо порушували Мінські угоди мінометним обстрілом позицій українських героїв", - сказав спікер Міноборони Дмитро Гуцуляк на брифінгу.

Бойовики випустили 3 міни калібру 82 мм і вели вогонь з великокаліберних кулеметів по наших захисниках селища Травневе. Також НЗФ випустили 14 мін 120-го калібру по захисниках населеного пункту Новолуганське, а також обстріляли з гранатометів різних систем і стрілецького озброєння позиції українських захисників селища Луганське.

"З 08.00 упродовж 20 хвилин супротивник вів обстріл у районі ділянки розведення н.п. Золоте, застосовуючи в напрямку від окупованого м. Первомайськ станкові протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети", - наголосив Гуцуляк.

Окрім того, бойовики випустили 8 мін по захисниках населеного пункту Чермалик, 5 мін у районі Новолуганського, 3 міни - по захисниках селища Гладосове.

У Міноборони додали, що в результаті обстрілу втрат з української сторони не було.

Нагадаємо, сьогодні, 7 жовтня, через обстріли відклали розведення військ у Петровському та Золотому. Розведення мало розпочатися на сьомий день після збереження миру і відсутності обстрілів на цих ділянках. Тепер необхідно чекати на наступний період тривалістю 7 днів, який повинен підтвердити, що у сторін серйозні наміри. Якщо розведення сил почнеться, але не буде виконуватися, то Збройні сили України повернуться на свої позиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram