ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд окупованого Криму призупинив справу Бекірова до його одужання

З клопотанням про зупинення провадження виступила сторона обвинувачення.

Суд окупованого Криму призупинив справу Бекірова до його одужання
Фото: Эскендер Ганиев

Суд в окупованому Криму призупинив розгляд справи стосовно звільненого політв'язня, кримськотатарського активіста Едема Бекірова до його повного одужання. Про це повідомив правозахисний ресурс "Кримський процес".

"Суддя Центрального районного суду Сімферополя Сергій Деменок у рамках засідання у кримінальній справі стосовно Едема Бекірова прийняв рішення припинити судовий процес до повного одужання підсудного", - сказано в повідомленні.

З клопотанням про зупинення провадження виступила обвинувачена сторона. Захист повідомив, що дати завершення періоду реабілітації поки що не відомо. У зв'язку з цим адвокати підтримали клопотання про припинення судового провадження.

Нагадаємо, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали російські окупанти на в'їзді в Крим уранці 12 грудня 2018 року. Він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в окупованому Сімферополі.

13 грудня Київський районний суд Сімферополя заарештував Бекірова на два місяці, потім цей захід неодноразово продовжували, незважаючи на те, що він - інвалід I групи (ампутована нога), хворий на цукровий діабет, а також переніс інфаркт і операцію на серці.

7 вересня 2019 року відбувся обмін утримуваними особами між РФ і Україною в форматі 35 на 35. В Україну повернулися 35 звільнених в'язнів Кремля. Серед них - 24 військовополонені українські моряки, а також політв'язні Олег Сенцов, Роман Сущенко, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух, Едем Бекіров та інші.

10 вересня Бекірову зробили серйозну операцію, 3 жовтня його прооперували ще раз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram