ГоловнаСуспільствоЖиття

На Майдані оголосили про створення руху опору капітуляції

Активісти закликали створити в Раді опозиційну платформу "Ні капітуляції".

На Майдані оголосили про створення руху опору капітуляції
Фото: Макс Требухов

На Майдані Незалежності оголосили про створення руху опору капітуляції. Про це йдеться в зачитаній зі сцени резолюції народного віче, яке відбулося в неділю, передає кореспондент LB.ua.

"З метою протидії капітуляції і захисту державності ветерани, волонтери, вчені, експерти, журналісти, громадські організації та активісти створили громадський надпартійний рух опору капітуляції", - йдеться в резолюції.

Рух нібито вже об'єднав "десятки політичних партій і громадських організацій".

Учасники віча закликали фракції "Голос", "Євросолідарності" і "Батьківщина" створити у Верховній Раді ще одну опозиційну платформу - "Ні капітуляції" і налагодити роботу з рухом опору.

У резолюції також міститься заклик до президента, парламенту і Кабміну дотримуватися чинного закону про особливості державної політики та забезпечення дотримання державного суверенітету на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, який був ухвалений на початку 2018 року.

"Росія - агресор і повинна нести повну відповідальність за злочини перед Україною і ситуацією на окупованих територіях. Донбас і Крим повинні повернутися в Україну разом без будь-яких умов з боку Кремля", - йдеться в резолюції віче.

Нагадаємо, акція "Ні капітуляції" пройшла в неділю і в інших містах України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram