ГоловнаСуспільствоЖиття

Зенітні ракетні війська ЗСУ відпрацьовують прикриття важливих державних об'єктів

Під час кульмінації навчань відбиватимуть масований повітряний напад ворога.

Фото: https://armyinform.com.ua

У підрозділах зенітних ракетних військ Повітряних сил Збройних сил України почалися підсумкові тактичні навчання з бойовою стрільбою. Про це повідомляє пресслужба командування Повітряних сил.

Навчання проводять у чотири етапи. Зараз триваэ перший. Він розпочався з повітряного командування "Центр". Потім до навчань підключилося командування "Схід".

"Підрозділи відпрацьовують прикриття важливих державних об'єктів у районах постійної дислокації", - йдеться в повідомленні.

Під час кульмінації навчань будуть відбивати масований повітряний напад ворога і збиватимуть повітряні цілі одночасно два зенітних ракетних полки З-300П і "Бук-М1", а також окремі дивізіони С-125.

До навчань зенітних ракетних військ також залучається авіація. Винищувачі бригад тактичної авіації імітуватимуть авіаналіт.

Радіотехнічні війська здійснюватимуть розвідку і розпізнавання цілей. А роль мішеней виконуватимуть БПЛА ВР-3 "Рейс".

Під час навчань вперше після надходження на озброєння будуть застосовувати автоматизовану систему управління військами "Ореанда" в умовах, максимально наближених до бойових.

Нагадаємо, наприкінці вересня у Львівській області завершилися багатонаціональні навчання "Rapid Trident". У них брали участь військові з 14 країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram