ГоловнаСуспільствоЖиття

Колишній міліціонер отримав вісім років в'язниці за підготовку теракту на замовлення російських спецслужб

Його основним завданням була підготовка та вчинення терористичних актів на території Запорізької області.

Колишній міліціонер отримав вісім років в'язниці за підготовку теракту на замовлення російських спецслужб
ssu.gov.ua

Василівський районний суд засудив до восьми років в'язниці колишнього міліціонера за підготовку на замовлення російських спецслужб теракту у житловому будинку у Дніпрорудному Запорізької області.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

"У вересні 2015 року контррозвідники СБУ блокували діяльність підпільної терористичної групи у складі чотирьох осіб, яку очолював колишній співробітник карного розшуку Дніпрорудненського міського відділу МВС (Міністерства внутрішніх справ) України у Запорізькій області", - йдеться у повідомленні.

Оперативники встановили, що колишній капітан міліції виконував завдання на території регіону під кураторством так званого головного розвідувального управління "ДНР". СБУ задокументовано, що його завербував у березні 2015 року представник спецслужб Росії з позивним "Дрозд". Його основним завданням була підготовка та вчинення терористичних актів на території Запорізької області.

Фото: ssu.gov.ua

Для цього бойовик організував поставки боєприпасів і вибухівки з району проведення антитерористичної операції, а також створив агентурну мережу зі збору інформації про дислокацію і переміщення військової техніки Військових сил України. Він, зокрема, планував здійснити вибух у багатоповерховому житловому будинку, заселеному переважно шахтарями, і підірвати залізничний переїзд у передмісті Дніпрорудного.

Фото: ssu.gov.ua

Під час проведення слідчих дій, правоохоронці вилучили у нього бойові гранати, тротилові і димові шашки, план-схеми Запорізької атомної електростанції, проросійську символіку, агітаційні листівки із закликами до порушення територіальної цілісності держави.

Наприкінці вересня суд визнав бойовика винним у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 258 (терористичний акт), ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу. Йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі на 8 років і 3 місяці, також його позбавили звання капітана поліції.

Нагадаємо, раніше ексспівробітника МВС, який очолив силовиків "ДНР" у Донецьку, засудили до 10 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram