ГоловнаСуспільствоПодії

ДБР підозрює начальника ДСНС у Херсонській області в розтраті 235 тис. гривень

Чиновник безпідставно уклав додаткову угоду на закупівлю палива за завищеною ціною.

ДБР підозрює начальника ДСНС у Херсонській області в розтраті 235 тис. гривень
Архивное фото
Фото: npu.gov.ua

Державне бюро розслідувань повідомило начальнику Головного управління ДСНС у Херсонській області про підозру в розтраті 235 тис. гривень. Про це сказано в повідомленні пресслужби ДБР.

За попередньою інформацією, в 2016 році підозрюваний уклав договір на закупівлю 83,7 літрів бензину і 61,5 літрів дизельного палива на загальну суму близько 2,7 млн гривень. Потім він уклав додаткову угоду зі змінами до згаданого договору, за яким ціна за 1 літр бензину і дизельного палива була на 10% вищою за початкову вартість.

Експертизи встановили, що зростання ціни на закуплені товари в той час не відбувалося. Таким чином, додаткову угоду було укладено безпідставно і з порушенням бюджетного законодавства.

Це призвело до додаткової сплати бюджетних коштів за фактично поставлений товар у сумі понад 235 тис. гривень.

На цей момент вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу, готується клопотання про відсторонення його від займаної посади. Попередня кваліфікація події - ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до 3 років, з штрафом від 500 до 1 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8,5-17 тис. гривень).

Нагадаємо, наприкінці вересня ексзаступникові голови Херсонської ОДА, депутату Херсонської облради Євгену Рищуку повідомили про підозру.

22 вересня Рищук у стані алкогольного сп'яніння завдав два удари руками в обличчя потерпілого, а також грубо порушив громадський порядок і права громадян на спокій і відпочинок шляхом гучного вигукування в нічний час образ нецензурною лайкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram