ГоловнаСуспільствоЖиття

Едему Бекірову зробили ще одну операцію

Першу операцію звільненому із російського ув'язнення активістові провели 10 вересня.

Едему Бекірову зробили ще одну операцію
Эдем Бекиров
Фото: Крымская солидарность

Звільненому з російського ув'язнення кримськотатарському активісту Едему Бекірову зробили ще одну операцію.

Про це розповіла дружина активіста Гульнара Бекірова, передає Укрінформ.

"Зробили ще одну операцію, стентування судин ніг", - зазначила Бекірова.

За її словами, операція була потрібна, тому що на стан її чоловіка, який має проблеми зі здоров'ям, вплинуло перебування в ув'язненні.

Що стосується психологічного стану, то, як зазначила Бекірова, дуже добре, що звільнені з російського ув'язнення українці могли бути в лікарні разом з рідними.

За словами Бекірової, психологічна травма у колишніх політв'язнів дуже глибока. Але вони обговорювали між собою, яких потрібно вжити заходів, щоб швидше повернути всіх інших ув'язнених, яку допомогу можна організувати для підтримки сімей тих, хто досі в російському полоні.

Нагадаємо, житель селища Новоолексіївка Херсонської області Едем Бекіров був затриманий російськими окупантами на в'їзді в Крим вранці 12 грудня 2018 року. Він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в окупованому Сімферополі.

13 грудня Київський районний суд Сімферополя заарештував Бекірова на два місяці, потім цей захід неодноразово продовжували, незважаючи на те, що він - інвалід I групи (ампутована нога), хворий на цукровий діабет, а також переніс інфаркт і операцію на серці.

7 вересня 2019 року відбувся обмін утримуваними особами між РФ і Україною в форматі 35 на 35. В Україну повернулися 35 звільнених в'язнів Кремля. Серед них - 24 військовополонені українські моряки, а також політв'язні Олег Сенцов, Роман Сущенко, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух, Едем Бекіров та інші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram