ГоловнаСуспільствоПодії

Убивця, який вийшов за "законом Савченко", вчинив новий замах рівно через 10 років після першого злочину

Йому загрожує довічне.

Поліцейські затримали 26-річного чоловіка, який напав на 24-річну жительку Рівного. Про це повідомляє пресцентр Нацполіції.

Фото: npu.gov.ua

На цей момент чоловік перебуває в ізоляторі тимчасового утримання.

Вчора, другого жовтня, близько 23:30 в Рівному на вулиці Соборній зловмисник ззаду напав на 24-річну місцеву жительку, схопив її за шию і почав душити. Дівчина поверталася додому і в момент нападу розмовляла по телефону з подругою, якій встигла повідомити про своє місце перебування. Після чого вона втратила свідомість.

Фото: npu.gov.ua
Фото: npu.gov.ua

Коли дівчина прийшла до тями, то перебувала вже в заростях за зупинкою громадського транспорту. Одна впізнала зловмисника, він проживав по сусідству. Чоловік знову почав її душити, однак в цей момент прибув екіпаж патрульної поліції. Помітивши проблискові маячки службового автомобіля поліції, зловмисник зник з місця злочину.

Фото: npu.gov.ua

На розшук нападника орієнтувався весь особовий склад карного розшуку Рівненського відділу і облуправління, а також весь склад патрульних поліцейських. Сьогодні вранці, 3 жовтня, оперативники затримали чоловіка за місцем проживання, він не чинив опору.

Фото: npu.gov.ua

У рамках досудового розслідування, розпочатого за фактами замаху на умисне вбивство і зґвалтування, вирішується питання про повідомлення 26-річному чоловікові про підозру у вчиненні вказаних злочинів, а також про призначення судово-психіатричної експертизи.

Відзначається, що затриманий, будучи в 17-річному віці, рівно 10 років тому, 2 жовтня 2009 року в Рівному убив і зґвалтував 12-річну дівчинку. Суд виніс обвинуваченому вирок на 14 років позбавлення волі, проте близько місяця тому чоловік звільнився з колонії за «законом Савченко».

За скоєне зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, що в Україні діяв подібний закон, що дозволяв зараховувати день в СІЗО за два дні основного терміну ув'язнення. Його скасували, оскільки занадто багато тих, хто вийшов на свободу, знову скоювали злочини, в тому числі тяжкі. Закон прозвали "законом Савченко", оскільки це була перша законодавча ініціатива народного депутата Надії Савченко. В Росії свій "закон Савченко" ухвалили в червні 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram