ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одесу прибув новий бронекатер "Гюрза-М"

У рамках випробувань його екіпаж виконає бойові стрільби по морських і берегових цілях.

В Одесу прибув новий бронекатер "Гюрза-М"
Бронекатера проекта "Гюрза" ВМС Украины
Фото: Вики

В Одесу прибув малий бронекатер проєкту 58155 типу "Гюрза-М", побудований для Військово-морських сил України на київському підприємстві "Кузня на Рибальському".

Про це повідомляє "Думская" з посиланням на пресцентр Міністерства оборони.

Це вже сьомий катер цієї серії. Його тестуватимуть в акваторії Чорного моря, біля берегів Одеси - спочатку на нього чекають заводські, а потім і державні випробування, після чого катер буде включено до складу сил постійної бойової готовності національного флоту.

"Ретельно буде перевірено морехідні якості катера, особливо в штормову погоду, його швидкість, маневрені характеристики, можливості енергетичної установки і навігаційної апаратури. Робітники заводу разом з екіпажем перевірять роботу рульового, якірного, буксирно-швартового і леєрного пристроїв, а також герметизацію зовнішнього контуру катера. Особливу увагу приділимо безперебійній роботі всіх систем і механізмів, живучості та надійності матеріальної частини", - розповів представник заводу-виробника Леонід Бабак.

Також планують протестувати кормові і носові бойові модулі катера - екіпаж виконає бойові стрільби по морських і берегових цілях.

Як і інші судна "Гюрза", новий катер малопомітний як візуально, так і для радіолокаційних та інфрачервоних засобів виявлення.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року в Одесу для підготовки до ходових і державних випробувань прибули два десантні катери типу "Кентавр" проєкту 58503, виготовлені на київському заводі "Кузня на Рибальському". "Кентаври" були закладені в грудні 2016 року і спущені на воду у вересні 2018 року. Раніше на "Кузні" було побудовано шість малих броньованих катерів проєкту "Гюрза-М".

У лютому 2019 року на заводі "Кузня на Рибальському" заклали чергові бойові катери для ВМС "Гюрза" і "Кентавр".

Завод "Ленінська кузня" належить Петру Порошенку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram