ГоловнаСуспільствоВійна

Від мін на Донбасі з 2014 року загинуло 38 дітей, 128 поранено, - ЮНІСЕФ

Понад 200 тис. дітей проживають у 20-кілометровій зоні по обидва боки від лінії зіткнення.

Від мін на Донбасі з 2014 року загинуло 38 дітей, 128 поранено, - ЮНІСЕФ
Фото: facebook.com/YuriiHarbuz

Щонайменше 38 дітей загинули, ще 128 були поранені в результаті розриву мін, боєприпасів та інших вибухонебезпечних залишків війни на Донбасі з 2014 року.

За даними ЮНІСЕФ, понад 200 тисяч дітей проживають у 20-кілометровій зоні по обидва боки від лінії розмежування, яка сильно забруднена мінами та іншими вибухонебезпечними залишками війни, передає Радіо Свобода.

"Ще в сотнях сімей з дітьми хтось із членів сім'ї постраждав від мін і вибухонебезпечних залишків війни. Наведені цифри відображають лише підтверджені дані, фактично таких випадків, на жаль, набагато більше", - заявляє ЮНІСЕФ, який спільно з Датською групою розмінування (ДРБ-ДГР) представив результати дослідження "Оцінка потреб дітей, постраждалих від мін або вибухонебезпечних залишків війни".

Зазначені цифри - дані Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, зібрані станом на 31 серпня 2019 року.

У липні командування ООС повідомляло, що на Донбасі збільшилася кількість випадків підривів людей і техніки поза межами ведення бойових дій.

У середині червня у Маріуполі відкрився Центр розмінування ДержНС. У завдання центру входить розмінування Донбасу, де тільки на підконтрольній території заміновано територію у 7 тисяч квадратних кілометрів.

Нагадаємо, що за експертними оцінками на розмінування Донбасу потрібно 10-15 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram