ГоловнаСуспільствоВійна

Міноборони: ЗСУ технічно готові до розведення сил на Донбасі

"Якщо зазначені умови не виконуються, процес розведення військ припиняється".

Міноборони: ЗСУ технічно готові до розведення сил на Донбасі
Фото: facebook/Операція об'єднаних сил

Збройні Сили України розпочали процес розведення сил в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони.

"ЗСУ технічно готові до процесу розведення, дотримуючись всіх взятих зобов'язань, і зроблять все можливе, щоб запобігти втратам у лавах українських військовослужбовців і захистити людей", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що процес розведення військ дозволить створити ділянки безпеки для роботи міжнародних гуманітарних організацій, а також дозволить провести розмінування територій.

Основною умовою для початку розведення військ є дотримання режиму припинення вогню протягом семи днів.

"Розведення відбувається на відстань 1 км від лінії розмежування і є дзеркальним, тобто таким, що повинне здійснюватися обома сторонами. Процес розведення військ буде відбуватися послідовно, у два етапи: перший етап - відведення особового складу з обох сторін, другий - демонтаж інженерних споруд і подальше розмінування територій. Якщо зазначені умови не виконуються, процес розведення військ припиняється", - наголошується в повідомленні.

Також у Міноборони попередили, що якщо російсько-окупаційні війська ігноруватимуть домовленості і спробують повернутися на позиції, українські військовослужбовці діятимуть відповідно до закону про право військовослужбовців використовувати зброю у разі загрози їхньому життю.

ЗСУ під час розведення надаватимуть допомогу мирному населенню, а також співпрацюватимуть з місцевою владою в рамках реалізації гуманітарних проєктів. Проєкти з відновлення інфраструктури зупинені не будуть.

Зазначається, що в Станиці Луганській завершився перший етап розведення і зараз триває процес демонтажу інженерних споруд. Наступними ділянками розведення стануть населені пункти Золоте і Петровське.

Нагадаємо, Кремль назвав розведення в Петровському і Золотому ще однією умовою для саміту "нормандської четвірки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram