ГоловнаСуспільствоЖиття

Блогер, який бігав по даху поліцейської машини в Києві, отримав рік в'язниці умовно

Дії хулігана завдали шкоди Нацполіції на 38 892 гривні.

Блогер, який бігав по даху поліцейської машини в Києві, отримав рік в'язниці умовно
Архивное фото
Фото: mvs.gov.ua

Суд засудив до року в'язниці умовно пранкера і відеоблогера Віктора Подкуйка (псевдонім "Barovito"), який бігав по даху поліцейської машини в Києві.

Про це повідомляють "Українськi Новини".

Згідно з матеріалами суду, 29 червня обвинувачений пробігся по даху поліцейського автомобіля Тоуotа Ргius на Хрещатику. Через такі дії на автомобілі утворилися вм'ятини на кузові та тріснуло скло. Такі дії хулігана завдали шкоди Нацполіції на 38 892 гривні.

Правоохоронці затримали блогера і повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу (грубе порушення громадського порядку з мотивів відвертої неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю).

Суд врахував розкаяння Подкуйка й обіцянку більше не вчиняти подібних правопорушень і засудив його до умовного терміну. Наприкінці вересня його засудили до 1 року обмеження волі, але звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном 1 рік. Також суд стягнув з нього матеріальну шкоду на користь поліції в розмірі 46 671 гривні.

Уродженець Алчевська Луганської області 23-річний Подкуйко на своєму Youtube-каналі раніше сам оприлюднив відеоролики пробіжок по поліцейських автомобілях у Києві та Парижі. Крім того, в листопаді 2018 року він підпалив себе і зістрибнув з моста в річку в Москві.

Також Подкуйко лягав на рейки в Київському метро під потяг, що прибував і бігав у нижній білизні по центру Москви.

Нагадаємо, раніше в Дніпрі водій вистрелив у наркомана, який заліз на дах його авто.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram