ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада просить ОАСК анулювати ліцензію NewsOne

Суд вирішує питання про відкриття провадження.

Нацрада просить ОАСК анулювати ліцензію NewsOne

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення подала позов до Окружного адміністративного суду Києва, в якому просить анулювати ліцензію на мовлення ТОВ "Новости 24 години" (Київ, логотип NewsOne).

Про це повідомляють на сайті ОАСК.

Зараз суд вирішує питання про відкриття провадження у цій справі.

Раніше в ОАСК надійшли позови від NewsOne про скасування рішення Нацради про позапланову перевірку телеканалу на предмет дотримання вимог закону "Про інформацію". Також телеканал просив суд скасувати результати перевірки.

Нагадаємо, наприкінці липня Нацрада перевірила телеканал NewsOne, що належить голові політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктору Медведчуку, через анонсований телеміст з "Росією-1". Цей анонс викликав великий резонанс в Україні, і в результаті знову було порушено питання про введення санкцій відносно телеканалу NewsOne.

Секретар РНБО Олександр Данилюк назвав такі дії провокаційними і підкреслив, що в цій ситуації Україна "повинна реагувати впевнено, без зайвих емоцій і паніки". Він додав, що в РНБО вже працюють над рішеннями. 8 липня NewsOne повідомив про скасування телемосту.

Після того як NewsOne було оштрафовано за виявлені порушення, але не усунув їх, Нацрада заявила, що звернеться до суду для анулювання ліцензії.

Раніше Нацрада відмовилася продовжити ліцензію "на цифрове мовлення телеканалу "112 Україна". Перед цим, у серпні, Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу через намір показати пропагандистський фільм Олівера Стоуна "Нерозказана історія України" про "громадянський конфлікт на Донбасі". Після скандалу показ фільму скасували, але перевірка відбулася.

1 жовтня телеканал "112 Україна" звернувся в ОАСК з проханням скасувати рішення про позбавлення ліцензії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram