ГоловнаСуспільствоЖиття

Звільненим з російського полону морякам вручили сертифікати на квартири в Одесі

Квартири знаходяться у новобудові.

У середу, 2 жовтня, в Одесі вручили сертифікати на квартири 24 українським морякам, які повернулися з російського полону.

Про це повідомила у фейсбуці уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Щойно в одеському готелі Il Decameron завершилася урочиста церемонія вручення сертифікатів на двокімнатні квартири 24 морякам, звільненим 7 вересня. Окрім того, перед врученням сертифікатів були представлені квартири, які розташовані у новобудові з налагодженою інфраструктурою у прилеглому районі міста Одеси", - написала омбудсмен.

Вона додала, що квартири були куплені Фондом Віктора Пінчука з ініціативи Президента.

"Як дружина військовослужбовця, добре розумію, як важливо, щоб був свій куточок, де на тебе чекають. Дякую організаторам за гарний настрій, а хлопцям - за неймовірний сюрприз", - додала Денісова.

Нагадаємо, 7 вересня 2019 року відбувся обмін утримуваними особами між РФ і Україною у форматі 35 на 35. В Україну повернулися 35 звільнених в'язнів Кремля. Серед них - 24 військовополонені українські моряки, а також політв'язні Олег Сенцов, Роман Сущенко, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух та інші.

Моряки були захоплені 25 листопада 2018 року у нейтральних водах Чорного моря.

17 вересня повідомляли, що усім звільненим морякам купили квартири, вони житимуть в одному будинку. Інші з 35 також отримають житло.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram