ГоловнаСуспільствоПодії

НАБУ заочно повідомило двох осіб про підозру у розтраті 25,4 млн гривень

Підозрюють заступника гендиректора СхідГЗК і директора держпідприємства "Еко-Сервіс".

НАБУ заочно повідомило двох осіб про підозру у розтраті 25,4 млн гривень
Фото: nabu.gov.ua

Національне антикорупційне бюро заочно повідомило колишнього заступника генерального директора державного підприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" і директора "Торгового дому "Еко-Сервіс" (Жовті Води Дніпропетровської області) про підозру у розтраті 25,4 млн гривень. Про це повідомляє пресцентр НАБУ.

Слідство встановило, що у лютому-травні 2015 року екскерівник СхідГЗК уклав з директором "Еко-Сервіс" додаткові угоди до договору на закупівлю мінералів (сірки) для потреб підприємства, в результаті чого ціна за одиницю товару була незаконно збільшена на 31%, а в подальшому на 57%, що призвело до збитків для підприємства на суму 25,4 млн гривень.

При цьому закупівля сірки щоразу здійснювалася із залученням щонайменше трьох посередників, що призводило до завищення ціни на кожному етапі кінцевої ціни на ці мінерали.

На підставі матеріалів, зібраних під час досудового розслідування, вдалося домогтися анулювання угод із закупівлі підприємством сірки за завищеними цінами.

Дії підозрюваних осіб кваліфікуються за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу. Фігурантів справи заочно повідомили про підозру, оскільки їх місцезнаходження не встановлено. Вони оголошені у розшук.

Рішення суду набуло чинності і є підстави для стягнення з компанії на користь СхідГЗК переплачених коштів.

Нагадаємо, у вересні 2017 року суд відсторонив від посади гендиректора держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" Олександра Сорокіна, оскільки його підозрювали у заволодінні 17 млн доларів при закупівлі урану для підприємства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram