ГоловнаСуспільствоВійна

Кремль назвав розведення в Петровському і Золотому ще однією умовою для саміту "нормандської четвірки"

Дата зустрічі стане відома не раніше ніж через два тижні.

Кремль назвав розведення в Петровському і Золотому ще однією умовою для саміту "нормандської четвірки"
Фото: Макс Левин

Помічник президента Росії Владислав Сурков заявив, що для зустрічі лідерів "нормандської четвірки" необхідне виконання ще однієї умови - завершити розведення сил у Петровському і Золотому. Воно попередньо призначене на 7 жовтня.

"Остаточне узгодження дати саміту "нормандської четвірки" відбудеться після того, як буде практично завершено і підтверджено розведення сил у Петровському і Золотому. Крім того, можлива попередня зустріч міністрів закордонних справ. Після цього всі умови, необхідні для проведення зустрічі лідерів, дійсно, будуть виконані", - сказав Сурков у коментарі російському агентству ТАСС.

Президент Володимир Зеленський 1 жовтня заявив, що узгодження "формули Штайнмаєра" зняло "останню перешкоду на шляху до саміту "нормандської четвірки".

Нагадаємо, восени 2016 року учасники програми Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування - в Петровському, Золотому і Станиці Луганській. Відведення тоді відбулося (але не збереглося) в районі перших двох населених пунктів - біля Золотого 1 жовтня 2016 року, а біля Петровського 7 жовтня 2016 року.

Біля Станиці Луганської розведення сил відклали, пославшись на обстріли. Після цього відведення сил на цій ділянці постійно зривалося і відбулося лише влітку 2019 року після зміни президента України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram