ГоловнаСуспільствоЖиття

ДАБК посилить контроль за діяльністю територіальних органів

Перевірятимуть дотримання встановлених процедур і наявність скарг.

ДАБК посилить контроль за діяльністю територіальних органів
Фото: ГАСК

Новий керівник Держархбудінспекції Олександр Строкач за дорученням прем'єра посилить контроль за діяльністю територіальних органів ДАБК. Про це повідомляється в пресцентрі відомства.

«Сьогодні ДАБК буде моніторити роботу структурних підрозділів щодо ключових показників - це дотримання встановлених процедур, наявність скарг з боку суб'єктів містобудівної діяльності і громадськості, загальна містобудівна ситуація в областях і зіставлення її з діями посадових осіб. За результатами аналізу будуть прийматися управлінські рішення», - зазначив в.о. глави ДАБК.

Особливу увагу територіальні органи повинні будуть звернути на дотримання передбачених законодавством строків під час реєстрації дозвільних документів на будівництво.

Зокрема, щодо об'єктів незначного класу наслідків, інформація про початок будівельних робіт повинна вноситися до Єдиного реєстру своєчасно - в п'ятиденний термін. Аналогічно в термін повинна розглядатися повнота даних, внесених в декларації про готовність об'єктів до експлуатації.

Неприпустимими є випадки затягування термінів розгляду документів і на будівництво об'єктів з середніми і великими наслідками, так само як і вимагання непередбаченої законом документації або необґрунтовані неодноразові відмови у видачі дозволів або сертифікатів.

Строкач також зазначив, що сьогодні вже стабілізовано роботу дозвільного департаменту ДАБК, де були проведені перші кадрові зміни.

Нагадаємо, 2 вересня президент Володимир Зеленський наказав провести кадрове перезавантаження шести державних органів, які він вважає найбільш корупційними. Мова про Держгеокадастр, Держгеонадра, Держархбудінспекції, Держекоінспекції, Укртрансбезпека і Укравтодор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram