ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі отримав поранення один військовослужбовець ЗСУ

Бойовики 21 раз відкривали вогонь.

За добу на Донбасі отримав поранення один військовослужбовець ЗСУ
Фото: EPA/UPG

За минулу добу російсько-окупаційні війська 21 раз відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України на Донбасі. В результаті було поранено одного військовослужбовця.

Про це повідомляє пресцентр штабу Операції об'єднаних сил у фейсбуці.

Бойовики застосовували заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 122 мм, міномети калібру 120 мм і 82 мм, а також озброєння БМП і зенітні установки, гранатомети різних систем і стрілецьку зброю.

"Під час одного з обстрілів з метою заподіяння максимальної шкоди військовослужбовцям Об'єднаних сил супротивник використовував безпілотний літальний апарат з підвісом для скидання гранатометних снарядів", - зазначено в повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики здійснили 11 обстрілів позицій ООС: тричі неподалік Водяного - з мінометів калібру 82 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем і стрілецької зброї; двічі поблизу Новотроїцького - зі стрілецької зброї; двічі неподалік Новомихайлівки - з озброєння БМП, гранатометів різних систем і стрілецької зброї; двічі поблизу Лебединського - з ручних протитанкових гранатометів; неподалік Опитного і Мар'їнки - зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики здійснили 8 обстрілів українських позицій: двічі неподалік Новозванівки - з артилерійських систем калібру 122 мм, зенітної установки і станкового протитанкового гранатомета; в районі Зайцевого - з мінометів калібру 82 мм і стрілецької зброї; поблизу Шумел - з міномета калібру 82 мм і автоматичного гранатомета; поблизу Луганського - зі станкового протитанкового гранатомета; поблизу Майського - з міномета калібру 82 мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї; неподалік Світлодарська - з міномета калібру 82 мм.

З початку поточної доби бойовики двічі порушили режим припинення вогню - в районі Новолуганського і Новотроїцького.

Нагадаємо, 30 вересня в обласній клінічній лікарні імені Мечникова в Дніпрі помер 24-річний боєць 56-ї окремої мотопіхотної бригади Володимир Аджавенко, який був важко поранений у голову 11 вересня в районі Пісків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram