ГоловнаСуспільствоЖиття

Зеленський побував на навчаннях МВС з ліквідації наслідків техногенної катастрофи

Президента "вразив" рівень підготовки українських фахівців.

Зеленський побував на навчаннях МВС з ліквідації наслідків техногенної катастрофи
Фото: mvs.gov.ua

Президент Володимир Зеленський, міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу, а також представники посольств Франції та США відвідали навчання Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомляють на сайті МВС.

"Демонстрація сил і можливостей органів системи внутрішніх справ відбулася сьогодні, 30 вересня, на базі Міжнародного міжвідомчого багатопрофільного центру підготовки Національної гвардії, який розташований у селі Старе", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що кілька десятків одиниць наземної та авіаційної техніки і кілька сотень особового складу продемонстрували свої навички для спільних дій у різних надзвичайних ситуаціях.

"Президент Зеленський зазначив, що рівень підготовки українських фахівців - вражає.

"Фахівці системи МВС сьогодні продемонстрували дуже високу майстерність. Мене вразив рівень підготовки. А нашій країні залишається знаходити кошти і підтримувати таких професіоналів. Я радий вітати наших шановних іноземних партнерів, зокрема - делегацію міністра МВС Туреччини та французької компанії Airbus. Розвиваємося, не зупиняємося", - сказав президент.

Він також розповів, що Україна робитиме ставку на контракти з вітчизняними виробниками, зокрема з авіаційним заводом Антонова.

Фото: mvs.gov.ua

Навчання проходили в кілька етапів. За легендою, в одному з регіонів України відбулася техногенна катастрофа - на промисловому підприємстві стався вибух, який зруйнував будівлі, споруди, лінії електропередачі, також виникли пожежі на промислових площах підприємства і в природних екосистемах. Під завалами опинилися люди. Спочатку фахівці ДСНС провели наземну та повітряну розвідку, потім на місце десантувалися парашутисти-рятувальники, щоб остаточно визначити масштаби катастрофи і скоригувати дії інших підрозділів.

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

Наступний крок - прибуття основних сил рятувальників і кінологів, які і ліквідували наслідки аварії, знайшли під завалами людей, надали домедичну допомогу й евакуювали постраждалих.

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

Нагадаємо, на час святкування іудейського Нового року в Умань скерували рятувальний вертоліт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram