ГоловнаСуспільствоЖиття

Київські фонтани припиняють роботу до наступного сезону

Перед зимою фонтани потрібно ретельно почистити і законсервувати.

Київські фонтани припиняють роботу до наступного сезону
Фото: kyivcity.gov.ua

У понеділок, 30 вересня, фонтани Києва припинять свою роботу до наступного сезону.

Про це повідомляють на сайті Київської міської держадміністрації.

"Сьогодні фонтани Києва відправляться на зимовий відпочинок. Фонтани в центрі столиці та в акваторії Русанівського каналу радували киян і гостей міста впродовж п'яти місяців. З 1 жовтня фахівці спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства «Київводфонд» почнуть їх підготовку до зими", - йдеться в повідомленні.

"Київводфонд" експлуатує вісім фонтанів: на Майдані Незалежності - "Великий" і комплекс з шести фонтанів "Малі" (парний бік вул. Хрещатик), фонтани "Водяна куля", "Каскадний" і "Засновники Києва" (непарний бік Хрещатика), а також фонтан "Хрещатик" на вул. Хрещатик, 25, фонтан на вул. Великій Васильківській, 119-121 і комплекс в акваторії Русанівського каналу.

"Перед відпочинком фонтани потрібно ретельно почистити і законсервувати. Підготовку до зими фонтанів на Майдані почнемо з верхньої частини: демонтуємо всі зовнішні пристрої, вимиємо чаші і проведемо необхідні санітарно-профілактичні роботи. «Великий» і шість «Малих» фонтанів будуть законсервовані спеціальною конструкцією, яка захищатиме чаші фонтанів від зовнішнього пошкодження і забруднення. Після цього роботи продовжаться безпосередньо в підземній частині фонтанів, де розміщене насосне обладнання і щитові запуску", - розповіла директор підприємства Світлана Козловська.

Для демонтажу 12 гейзерних фонтанів, які розташовані на Русанівському каналі, буде залучено дайверів і водоплавну техніку. Їх очищення проходитиме безпосередньо після демонтажу - з каналу. До наступного сезону вони зберігатимуться в спеціалізованих приміщеннях.

"З травня 2020 року столичні фонтани відновлять свою роботу і даруватимуть задоволення жителям міста", - нагадали в КМДА.

Нагадаємо, в цьому році фонтани на Майдані та Хрещатику запустили 27 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram