ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна відновить пасажирські перевезення до адмінкордону з Кримом (оновлено)

Станції облаштують у межах ремонту КПВВ "Чонгар" і "Каланчак".

Україна відновить пасажирські перевезення до адмінкордону з Кримом (оновлено)
Фото: dpsu.gov.ua

Між анексованим Росією Кримом і материковою Україною відновлять транспортне пасажирське сполучення. Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"КПВВ, звичайно, ми будуємо. Зараз там через певні проблеми передали це будівництво і замовником стала "Укрзалізниця". Вони зараз займаються цим проєктом. Я думаю, що вчасно, як було поставлене президентом завдання, це все побудується - КПВВ "Чонгар" і "Каланчак". Сервісна частина там також буде побудована. І будуть відповідні станції. Ну, а вже конкурси на перевізників буде проводити місцева влада також за нашої участі", - розповів міністр.

Відзначимо, через адмінкордон з Кримом не їздить жоден український державний транспорт.

Оновлення 12:30. Пізніше міністр інфраструктури Владислав Криклій уточнив, що про відновлення перевезень на півострів або з півострова мова не йде.

"Біля КПВВ "Чонгар" і "Каланчак" облаштовують станції, з яких українські перевізники будуть перевозити пасажирів по території України. Мова не йде про відновлення будь-яких рейсів на/з окупованого Криму", - йдеться в повідомленні на сторінці Мінінфраструктури в фейсбуці.

"Мова йде про створення людських умов для пасажирів, які будуть мати можливість на станції біля КПВВ сісти в автобус легального українського перевізника і подальше її перевезення по Україні", - додав Криклій.

Також міністр повідомив, що наступного тижня буде інспектувати хід ремонтних робіт на КПВВ "Чонгар" і "Каланчак".

Нагадаємо, з 23 вересня проводять модернізацію контрольних пунктів "Чонгар" і "Каланчак" на адмінкордоні з Кримом. У зв'язку з ремонтом змінено режим роботи КПВВ. Завершити будівництво планується до 15 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram