ГоловнаСуспільствоЖиття

У Чернівцях народилися сіамські близнюки

У дівчаток одне тіло, але дві голови. 

У Чернівцях народилися сіамські близнюки
Иллюстративное фото
Фото: Україна молода

У ніч проти 28 вересня в Чернівцях народилися сіамські близнюки. Це сталося в пологовому будинку №2,  пише УНІАН.

За словами головного лікаря пологового будинку №2 Альберта Курицина, у дівчаток одне тіло, але дві голови. У породіллі - мешканки Чернівецької області - це була перша вагітність.

Медик зазначив, що сіамські близнюки були діагностовані внутрішньоутробно, проте жінка за власними переконаннями свого часу відмовилася від переривання вагітності.

Головлікар додав, що жінка готувалася до пологів у Києві. Однак їх довелося приймати в Чернівецькій лікарні, оскільки пологи почалися передчасно - у 33 тижні.

Діти з'явилися на світ в результаті кесаревого розтину. Зараз вони в реанімації пологового будинку на апаратах штучної вентиляції легенів, інформує місцевий сайт АСС.

За словами лікарів, дітей обстежуватимуть, щоб зрозуміти, чи можливо їх розділити.

Імовірність народження сіамських близнюків становить приблизно один випадок на 200 тис. пологів. Близько половини таких дітей народжуються мертвими. З народжених живими виживають до 25%. Близько 75% випадків сіамські близнюки є жіночої статі.

Востаннє сіамські близнюки в Україні народилися в травні 2012 року. Дівчата, які зрослися грудьми, прожили тільки п'ять днів.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram