ГоловнаСуспільствоЖиття

Водні маршрути у Чорнобильській зоні відчуження готові до прийому туристів

Водні маршрути будуть доступні, доки відкрита водна навігація.

Водні маршрути у Чорнобильській зоні відчуження готові до прийому туристів
Фото: kmu.gov.ua

Водні туристичні маршрути у Чорнобильській зоні відчуження вже готові до прийому гостей. Про це повідомляється на сайті Кабміну.

У Чорнобилі відбулась узгоджувальна нарада під керівництвом голови Держагентства з управління зоною відчуження Віталія Петрука за участю фахівців різних інстанцій і поліції для вирішення організаційних питань під час відвідування зони відчуження водним шляхом.

Після наради відбувся виїзд по одному з недавно затверджених водних маршрутів з міста Чорнобиль до села Оташів. Петрук особисто перевірив готовність водних маршрутів.

«Водні маршрути у зоні відчуження готові до прийому відвідувачів і відповідають усім нормам безпеки. Контрольно-пропускні пункти готові, дозиметричний контроль і супровід забезпечено», - підкреслив він.

Щоб відвідати зону відчуження за цим маршрутом, потрібно оформити відповідну заявку, і організатор візиту повинен забезпечити відвідувачів водним транспортом. Зазначається, що водні маршрути будуть доступні, доки відкрита водна навігація.

Нагадаємо, у липні Президент Володимир Зеленський підписав указ про розвиток туризму у Чорнобильській зоні. На його думку, указ сприятиме перетворенню Зони на "науковий і туристичний магніт" без корупції і зайвих заборон.

На початку вересня було встановлено новий рекорд відвідуваності зони відчуження ЧАЕС. Протягом восьми місяців зону відчуження відвідали майже 75 тисяч туристів. Від початку року цей показник збільшився уп'ятеро: ще у січні-лютому зону відвідували менше ніж 3 тисячі осіб на місяць, а починаючи з березня, кількість туристів почала зростати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram