ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі зафіксовано 23 обстріли, одного військового поранено

З початку поточної доби окупанти 3 рази порушили режим припинення вогню.

На Донбасі зафіксовано 23 обстріли, одного військового поранено
Фото: facebook/Операція об'єднаних сил

26 вересня збройні формування Російської Федерації і її найманці 23 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі, в результаті чого один український військовослужбовець отримав поранення. Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил.

"26 вересня збройні формування Російської Федерації і її найманці 23 рази порушили режим припинення вогню. Супротивник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, снайперської і стрілецької зброї", - сказано в повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" супротивник здійснив 16 обстрілів позицій ООС: 4 рази поблизу Красногорівки - з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї; двічі неподалік Новогнатівки - з протитанкового ракетного комплексу і стрілецької зброї; двічі поблизу Водяного - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; двічі неподалік Мар'їнки - з автоматичного гранатомета і снайперської зброї; двічі неподалік Харчовика - з ручного протитанкового гранатомета і стрілецької зброї; двічі поблизу Новотроїцького та один раз неподалік Павлополя - зі стрілецької зброї; неподалік Миколаївки - з озброєння БМП, автоматичного гранатомета і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" супротивник здійснив 7 обстрілів: тричі поблизу Новолуганського - з мінометів калібру 82 мм, а також з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; тричі біля Луганського - з міномета калібру 120 мм, а також з озброєння БМП і гранатометів різних систем; поблизу Майського - з міномета калібру 82 мм, а також автоматичного гранатомета.

За минулу добу один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав поранення.

З початку поточної доби окупанти тричі порушили режим припинення вогню, обстрілюючи позиції ООС із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також з озброєння БМП і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" супротивник здійснив один обстріл українських позицій: біля Водяного - з озброєння БМП і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" супротивник двічі обстріляв позиції Об'єднаних сил: неподалік Майського - з мінометів калібру 120 мм і 82 мм; поблизу Новолуганського - з міномета калібру 82 мм.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав "ДНР" і "ЛНР" сторонами Тристоронньої контактної групи і заявив, що вони повинні підписати "формулу Штайнмаєра".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram