ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі затримали чоловіка, який утримував у заручниках двох жінок

За їх звільнення зловмисник вимагав три тисячі доларів.

В Одесі затримали чоловіка, який утримував у заручниках двох жінок
Скриншот из видео

Одеські поліцейські затримали чоловіка, який силою утримував у квартирі двох жінок і вимагав за їх звільнення три тисячі доларів. Про це повідомляє пресцентр Нацполіції. 

У Суворовське відділення поліції звернувся чоловік, який повідомив, що його п'яний знайомий силою утримує в квартирі вагітну дружину заявника і свою співмешканку, погрожуючи їм фізичною розправою, а за звільнення вимагає гроші.

За порадою поліцейських, заявник виманив чоловіка на вулицю під приводом передавання необхідних грошей. На зустріч з підозрюваним чоловік прийшов у супроводі правоохоронців, які його затримали.

Постраждалі дівчата - давні подруги, а підозрюваний - співмешканець однієї з них. Напередодні ввечері він подзвонив приятельці своєї співмешканки з погрозами, що розправиться з жінкою, якщо її подруга не привезе 3000 доларів.

Знаючи, що дівчина часто страждала від насильства з боку чоловіка, її приятелька вирішила врегулювати конфлікт. Однак щойно вона переступила поріг чужої квартири, сама опинилася в пастці.

Зачинивши двері, чоловік зажадав грошей, погрожуючи розправою і своїй співмешканці, і її вагітній подрузі, і ненародженій дитині. Зловмисник розмахував перед жінками телескопічною палицею та ножем. Коли з'ясувалося, що грошей немає, наказав знайомій дзвонити своєму чоловікові.

Наразі підозрюваний затриманий, поліцейські вилучили у нього ніж та телескопічну палицю. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу, йому загрожує до семи років ув'язнення.

Нагадаємо, 3 вересня поліцейські Дніпропетровської області затримали 36-річного чоловіка, якого на ланцюгу утримувала власна мати заради його пенсії з інвалідності. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram