ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Два співробітники Інституту раку заарештовані із заставою в 160 тис. грн

Прокуратура наполягає на заставі в 500 тис. грн.

Два співробітники Інституту раку заарештовані із заставою в 160 тис. грн
Фото: unci.org.ua

Завідувачу відділення і лікарю-онкологу Інституту раку, підозрюваним у заволодінні коштами онкохворих пацієнтів, суд обрав запобіжний захід.

Згідно з рішенням Голосіївського районного суду Києва від 25 вересня два співробітники Інстіутуту раку арештовані з альтернативою застави в розмірі 160 тис. 560 гривень кожному.

Про це інформує відділ комунікації поліції Києва.

"Встановлено, що протягом 2018-2019 років вони вимагали та отримували кошти від пацієнтів за ліки, які повинні надаватися хворим безкоштовно. Зараз доведено причетність фігурантів до семи таких випадків. Завідувач відділення розробив відповідний план: лікар-онколог повідомляв пацієнтам, що призначених їм безкоштовних медикаментів в лікувальному закладі немає, тому вони повинні заплатити за ці ліки. Хворі, що постраждали, оплачували за один курс хіміотерапії від 1500 до 18 000 гривень", - розповів начальник відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління поліції Києва Олег Кисельов.

Пресслужба столичної прокуратури повідомляє, що зазначеним посадовим особам повідомлено про підозру у кримінальних правопорушеннях, що передбачені ч. 1 ст. 184 і ч. 3 ст. 191 КК України, а саме за фактами порушення права на безкоштовну медичну допомогу і заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем скоєним повторно.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Зараз прокуратура вирішує питання про апеляцію на рішення суду в частині розміру застави з пропозицією встановлення застави в розмірі 500 тисяч гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram