ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримського суддю заочно засудили до 12 років в'язниці з конфіскацією за держзраду

"Такими діями Російській Федерації умисно надано допомогу в проведенні підривної діяльності проти України"

Кримського суддю заочно засудили до 12 років в'язниці з конфіскацією за держзраду
Фото: Новая газета

Святошинський районний суд Києва засудив заочно за державну зраду суддю Апеляційного суду Криму, який був призначений окупаційною владою "суддею Верховного суду Республіки Крим", до 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Про це повідомляють на сайті Генеральної прокуратури.

Суддя звинувачувався за ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

"...встановлено, що громадянин України, будучи суддею зазначеного суду, умисно, з березня 2014 року по 2015 рік сприяв зміцненню окупаційної влади Російської Федерації шляхом безпосередньої участі в утворенні та функціонуванні незаконно створених російських окупаційних органів на тимчасово окупованій території півострова Крим, а також шляхом виконання функцій представника окупаційної судової влади держави-агресора (Указом Президента Російської Федерації від 19.12.2014 №786 призначений «суддею Верховного Суду Республіки Крим») з метою недопущення контролю української влади на території АР Крим", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що такими його діями "Російській Федерації умисно надано допомогу в проведенні підривної діяльності проти України на шкоду суверенітетові та територіальній цілісності України".

23 вересня колегія суддів Святошинського райсуду Києва "в порядку спеціального судового провадження" визнала цього суддю винним у скоєнні державної зради і призначила йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 12 років з конфіскацією всього належного йому майна.

Нагадаємо, 19 вересня Вища рада правосуддя повторно звільнила з посади судді Апеляційного суду Дніпропетровської області колишнього голову Апеляційного суду Криму Валерія Чорнобука, підозрюваного в державній зраді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram