ГоловнаСуспільствоЖиття

Біля МОЗ пройшов мітинг з вимогою припинити тиск на співробітників міністерства

Громадян, які побачили позитивні результати медреформи, не влаштовує такий стан справ.

Фото: Lb.ua

Сьогодні, 25 вересня, біля Міністерства охорони здоров'я відбувся мітинг з вимогою припинити тиск на співробітників МОЗ, які працювали в команді ексміністра охорони здоров'я Улянb Супрун. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Активісти стверджували, що здоров'ям українців повинні займатися професіонали, які довели свою чесність і неупередженість у команді попереднього міністра охорони здоров'я.

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

"Однак на сьогодні склалася ситуація, коли найкращих керівників намагаються прямим текстом вижити з МОЗ ... Нас, звичайних громадян, які вже побачили перші позитивні результати медреформи, не влаштовує такий стан справ. Ми бачимо в таких кадрових рішеннях загрозу не тільки реформі, але всьому стану системи охорони здоров'я в Україні", - підкреслюють активісти.

Нагадаємо, Уляна Супрун в інтерв'ю LB.ua розповіла, що на неї і на її команду шукають щось таке, що дозволить порушити кримінальні справи.

24 вересня службовці МОЗ написали відкритий лист до прем'єр-міністра України, в якому висувають претензії до заступника голови МОЗ Загрійчука, який зараз виконує обов'язки міністра.

"В.о. міністра Михайло Загрійчук у присутності 50 співробітників двох директоратів пропонує генеральним директорам залишити свої посади добровільно, оскільки в команді не потрібні державні службовці, які мають власну професійно обґрунтовану позицію і висловлюють її в законний спосіб. У разі відмови нам обіцяють "знайти спосіб від вас позбутися"", - сказано в листі.

Підписанти заявили, що Загрійчук заявив про плани управляти міністерством "за поняттями, а не за вашими правилами".

Загрійчук, своєю чергою, в коментарі LB.ua розповів, що він дійсно запропонував написати заяву про звільнення гендиректору Директорату медичних послуг Оксані Сухоруковій після того, як у них відбулася розмова на тему роботи її директорату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram