ГоловнаСуспільствоПодії

У Кіровоградській області СБУ затримала розпорядників аукціону за вимагання 100 тисяч гривень

Арбітражний керуючий і службовець торгів вимагали хабар і погрожували зірвати аукціон.

Розпорядники аукціону з продажу комунальної нерухомості вимагали від місцевого підприємця сто тисяч гривень за забезпечення перемоги у конкурсі на придбання майнового комплексу в одному з районних центрів Кіровоградської області, повідомляється на сайті СБУ.

У разі відмови ділки погрожували зірвати аукціон в інтересах інших учасників.

За умовами угоди комерсант зобов'язувався відновити котельні, виробничу базу і кілька будівель комунальної власності. Для її проведення зловмисники гарантували зменшення на аукціоні ціни комунального майна з 4,2 мільйона гривень до 630 тисяч.

Фото: СБУ

Підозрюваних затримали відразу після отримання всієї суми хабара за «забезпечення» результату аукціону. Одним із затриманих виявився приватний адвокат.

Зараз в рамках відкритого кримінального провадження вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368-4 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання аудитором, нотаріусом, експертом, оцінювачем, третейським суддею або іншою особою, що здійснює професійну діяльність, пов'язану з наданням публічних послуг) Кримінального кодексу України.

Фото: СБУ

Операція з викриття та затримання проводилася спільно зі слідчими поліції Кіровоградської області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram