ГоловнаСуспільствоПодії

За минулу добу на Прикарпатті зареєстровано 18 випадків загорянь сухої трави

Спалювання сухої трави вкрай небезпечне для людини і навколишнього середовища.

За минулу добу на Прикарпатті зареєстровано 18 випадків загорянь сухої трави
Фото: dsns.gov.ua

За минулу добу на Прикарпатті зареєстровано 18 випадків загорянь сухої трави на відкритих територіях. Про це повідомляє пресслужба ДСНС в Івано-Франківській області.

"Локалізувати займання і гасити пожежу сухої трави на відкритих територіях непросто, оскільки швидкість поширення вогню висока. Коли таке трапляється поблизу населених пунктів, то існує велика ймовірність перекидання полум'я на житлові та господарські будівлі", - сказано в повідомленні.

У ДСНС попередили, що вкрай небезпечний фактор спалювання сухої трави - їдкий чорний дим. Окрім того, в процесі випалювання сухої трави в зоні міста на ґрунті та рослинах осідають важкі метали. А на сільських полях можуть вигоряти залишки отрутохімікатів, які використовуються для обробки ґрунту або рослин.

"Небезпечні продукти згоряння вітер здатний переносити на великі відстані, тому можуть постраждати не тільки безпосередньо палії", - зазначає держслужба.

Нагадаємо, в середині вересня в Полтавській області біля села Руденківка вогонь знищив більш ніж 18 га лісового настилу і 20 га трав'яного настилу та очерету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram